Groningen wint ingehaalde Hondsrugderby van zwak Emmen en pakt derde periode

FC Groningen weet van geen ophouden in de eerste divisie. In en tegen Emmen werd de Hondsrugderby met 0-3 gewonnen en de derde periodetitel gepakt. De Groningers zijn al sinds 2 februari ongeslagen in de competitie en kennen tot nu toe een uitstekend 2024.

FC Emmen daarentegen was na de winterstop lang zoekende. De laatste twee wedstrijden werden echter gewonnen, maar tegen Groningen had de ploeg weinig in te brengen.

De wedstrijd tussen Emmen en Groningen zou eigenlijk op 19 januari gespeeld worden. De wedstrijd ging destijds niet door vanwege een uitbraak van het norovirus binnen de selectie van Groningen.

Door de zege staat Groningen heel even tweede, een plek die aan het van het seizoen directe promotie oplevert. Roda JC kan de tweede plek vanavond weer heroveren als er wordt gewonnen op bezoek bij Jong PSV. Emmen zakt op basis van doelsaldo naar de elfde plek.

In Drenthe kwamen de ploeg van voormalig Emmen-trainer Dick Lukkien al na twaalf minuten op voorsprong. Jeugdexponent Thom van Bergen kopte binnen.

Zes minuten later was het weer raak voor de bezoekers. Routinier Leandro Bacuna (32), die ook uit de jeugd van Groningen komt, werd vrijgespeeld en haalde vanaf de rand van het strafschopgebied doeltreffend uit.

In de 63ste minuut maakte Romano Postema de 0-3. Hij was de klungelende Emmense defensie te slim af en tikte de bal langs Emmen-doelman Eric Oelschlägel. De spits maakte zijn zeventiende doelpunt van de competitie.

De wedstrijd kabbelde hierna richting het einde. Emmen kon niet meer, Groningen hoefde niet meer, waardoor de 0-3 stand op het scorebord bleef staan.