Zeneli målskytt när Elfsborg vann

IF Elfsborg var tillbaka på Borås Arena och tog en skön trepoängare mot IK Sirius. Arber Zeneli slog till på frispark sent i den första halvleken och Per Frick ökade på till slutresultatet 2-0 i den andra.

IF Elfsborg tog tag i matchen under de inledande minuterna och anföll vid ett par tillfällen längs vänstersidan. Man skapade tidigt hörnor, men som gästernas målvakt kunde boxa ut eller försvarare nicka undan.

Gästande IK Sirius jämnade snabbt ut spelet och tog hand om mer av bollinnehavet. Uppsala-laget rullade runt bollen i backlinjen och på mittfältet men tog sig inte igenom det gulsvarta försvaret och fram till några målchanser. De försökte också med ett par längre bollar in bakom IF Elfsborgs backlinje. Men antingen sprang anfallarna offside eller så tog Marcus Bundgaard hand om försöken.

Det var en chansfattig första halvlek till stor del. Matchens första skott på mål fick Arber Zeneli när han i den 30:e minuten sköt ett skott från snäv vinkel efter en hörnvariant. Sirius målvakt räddade till en resultatlös hörna.

Mot slutet av halvleken kom Di Gule närmare och skulle få ett par chanser. Både Ahmed Qasem och Rami Kaib provade med vänsterskott, där den förstnämndes gick strax utanför och den sistnämndes räddades av målvakten.

Ett mål skulle komma innan paus, och ett riktigt läckert sådant. Vid hörnet precis utanför straffområdet sköt Arber Zeneli en frispark som satt perfekt i mål via den första stolpen. 1-0 till IF Elfsborg i den femte tilläggsminuten av första halvlek. Zenelis första allsvenska mål sedan hans återkomst under våren.

Andra halvlek

När andra halvlek blåstes i gång var det gästerna som skulle vara starkast de första minuterna. Redan efter två spelade minuter fick Marcus Bundgaard sträcka ut och göra en fin räddning på ett skruvat skott mot målvaktens högra stolpe.

Trycket från bortalaget varade i knappa tio minuter innan det avtog och IF Elfsborg, som mest fått ägna sig åt försvarsspel, kunde komma tillbaka och ta hand om bollen – och därmed lugna ner det hela.

Det var också IF Elfsborg som skulle göra matchens andra mål. Ahmed Qasem tog sig snyggt fram längs vänstersidan och ner mot kortlinjen. Med ett hårt inspel snett inåt bakåt skickade han bollen till en fristående Per Frick. Anfallaren, tillika kvällens lagkapten, tog emot bollen på bröstet och skickade sedan bollen i nät utan problem. 2-0 i den 59:e minuten.

Det var irriterat i omgångar under den andra halvleken och spelet blev lite uppryckt till följd av de många avblåsningarna.

I matchminut 71 fick gästerna en bra målchans i form av ett friläge. Men Marcus Bundgaard kom ut snabbt och parerade avslutet till en resultatlös hörna.

Bortalaget tog hand om bollen till stor del under mitten och framåt slutet av den andra halvleken. Men IF Elfsborg försvarade sig väl och stack gärna i väg i farliga omställningar. När matchen var framme i den 85:e minuten hade gästernas tryck avtagit stegvis och det var Di Gule som hittade ytor att anfalla på.

Det var lite hetsigt under halvlekens gång och det var flera situationer mot slutet där spelare från båda lagen visade irritation. I matchens sjunde tilläggsminut fick Terry Yegbe ett direkt rött kort. Därmed är både han och mittbackskollegan Sebastian Holmén avstängda i nästa match. Holmén fick sitt tredje gula kort för säsongen tidigare under matchen.

Efter runt 100 spelade minuter blåstes matchen av och IF Elfsborg tog en skön trepoängare.

IF Elfsborgs manager Jimmy Thelin:

– För vår del var det viktigt att hitta tillbaka till en trygghet i vårt försvarsspel, där har vårat fokus varit den korta tiden sedan senaste matchen. Vi uppträdde lugnt och enat idag och gör det där extra jobbet man behöver göra i allsvenskan. Jag är nöjd med hur vi uppträdde som ett kollektiv idag och glad över tre poäng.

IF Elfsborg – IK Sirius 2-0 (1-0)

Startuppställning: Marcus Bundgaard – André Boman, Sebastian Holmén, Terry Yegbe, Rami Kaib – Andri Baldursson, Michael Baidoo, Ahmed Qasem (90′) – Simon Hedlund (79′), Per Frick (71′), Arber Zeneli (79′).

Ersättare: Isak Pettersson, Johan Larsson, Buhari Ibrahim (90′), Niklas Hult (79′), Noah Söderberg, Jens Jakob Thomasen, Gottfrid Rapp, Jalal Abdullai (71′), Dion Krasniqi (79′).

Inlägget Zeneli målskytt när Elfsborg vann dök först upp på IF Elfsborg.