Tung kväll i Norrköping

Det var en match med två helt olika halvlekar när IF Elfsborg spelade mot IFK Norrköping på bortaplan. De gulsvarta hade en fin 0–2-ledning i paus, men i den andra halvleken vände hemmalaget och slutresultatet skrevs till 4-2.

Inledningsvis var det två lag som fokuserade på att hitta sina positioner snarare än att sätta full fart framåt. Det var därför lite avvaktande under matchens första del, där hemmalaget hade något mer av bollinnehavet.

Första målchansen kom i den 12:e minuten, och det var Niklas Hult som fick den. På ett fint slaget inlägg av Simon Hedlund dök Hult upp vid bortre stolpen och nickade, men rakt på hemmalagets målvakt.

När IF Elfsborg hade bollen spelade man med ett stort tålamod och förivrade sig inte. Laget bytte från sida till sida för att flytta och dra isär motståndarna.

De gulsvartas ledningsmål kom i den 30:e minuten. Ett anfall på högerkanten gav Simon Hedlund utrymme och tid att titta upp. En bit in i planen ropade Michael Baidoo efter en passning, och fick snabbt bollen. Elfsborgs nummer tio tog emot och sköt sedan ett lågt och välplacerat skott som satt perfekt vid den bortre stolpen. 0–1 till Di Gule!

Efter ledningsmålet spelade laget lugnt och stabilt, och var noggranna i sitt uppställda försvarsspel. Man hindrade till stor del IFK Norrköping från att ta sig igenom och framåt i planen.

På tilläggstid skulle även 0–2-målet komma. Niklas Hult löpte sig fri till vänster strax innan kortlinjen och slog ett perfekt inlägg som möttes upp av Simon Hedlund. Yttern satte pannan till och nickade distinkt in bollen i nät. Strax därpå blåstes det för paus och IF Elfsborg klev in i omklädningsrummet med en tvåmålsledning.

Andra halvlek

IF Elfsborg stod högt i sitt försvarsspel och lagets offensiva spelare störde hemma-backlinjen i deras uppspelsförsök. IFK Norrköping kom ingenstans under halvlekens tio första minuter.

Men reduceringen skulle komma i den 57:e minuten. Med ett hårt, vobblande skott sköt hemmalagets anfallare bollen i nät. Isak Pettersson var på bollen, men kunde inte styra den bort från målet.

Bara minuter senare, i matchminut 61, kom även 2-2. Efter en fast situation letade bollen sig till fri spelare vid straffområdeslinjen. Skottet tog på en Elfsborgsspelare, ändrade riktning och in i mål.

När det lugnat ner sig hade IF Elfsborg en bättre period i matchen igen. Laget tog sig framåt med energi från nyligen inbytta Ahmed Qasem och Jalal Abdullai. Men det var Arber Zeneli som var närmast i chansväg, när han slog en hårt skruvad hörna som tog i ribban.

Den positiva Elfsborgsperioden kom av sig och i stället gjorde hemmalaget även 3-2. Detta efter ett inlägg från deras vänsterkant som nickades i mål vid bortre stolpen. Detta skedde i den 74:e minuten.

Den efterföljande perioden innehöll många byten och avblåsningar vilket gjorde det till en hackig tillställning och de gulsvarta lyckades inte få grepp om matchbilden.

I 84:e minuten skulle matchens sista mål komma. Bollen hamnade på en fri yta till vänster i Elfsborgs straffområde, och en hemmaspelare var först på bollen och sköt ett hårt skott som letade sig in i nät intill den första stolpen.

Under slutminuterna försökte IF Elfsborg att hitta vägar tillbaka. Besfort Zeneli fick skottläge i straffområdet men utan problem för IFK Norrköpings målvakt som tog hand om skottet. Det gjorde han även på Johan Larssons nick en minut senare.

Mer än så lyckades laget inte skapa framåt, och matchen slutade 4-2 till hemmalaget.

IFK Norrköping – IF Elfsborg 4-2 (0-2)